市立同德國中 八年級 108 下學期 語文領域 英文 第三次段考 期末考 康軒 試卷

格式
pdf
大小
1008.34 KB
頁數
6
作者
User
收藏 ⬇️ 下載檔案
提示: 文件格式为 pdf,轉換可能會出現排版或格式的些許差異,請以實際檔案為準。
此檔案建立於 2020-10-19,离现在 5 8 天,建議確認內容是否仍然適用。
1
I.Listening Comprehension: 40% (每題 2 40 )
一、辨識句意:每題均有三張圖片,請依據所聽到的句子,選出符合描述的圖片
1. ( ) (A) (B) (C)
2. ( ) (A) (B) (C)
3. ( ) (A) (B) (C)
4. ( ) (A) (B) (C)
5. ( ) (A) (B) (C)
二、聽 CD,配合圖片選出最適當的答案。
6. 7. 8. 9. 10.
桃園市立同德國中 108 學年度第 2學期第 3次段考評量題目卷
科目
命題
教師
Michelle Ng
得分
3 6
範圍
B4. L7-L.9 Review3
班級
姓名
座號
2
三、基本問答:每題均有三個選項,請依據所聽到的內容,選出一個最適合的回應
11. ( )
(A) Ken did. He did it slowly.
(B) Ken finished it happily.
(C) Ken did. He finished it in only two hours.
12. ( )
(A) You think so, too? Let’s ask her right away.
(B) I joined the anti-bullying club.
(C) I agree with her. She’s right.
13. ( )
(A) OK. I’ll get you there quickly.
(B) No problem. I’ll drive carefully.
(C) Don’t worry. I’ll move the car right away.
14. ( )
(A) Her voice doesn’t stand out in the solo part.
(B) It’s simple. Ask Sarah to give up her solo.
(C) Give the chance to Ann. She will do it well.
15. ( )
(A) I never pick on you.
(B) You don’t take it seriously.
(C) It makes you stand out in the group.
四、言談理解:每題均有三個選項,請依據所聽到的對話與問題,選出一個最適當的答案
16. ( )
(A) He always does things slowly.
(B) His father often asks him to slow down.
(C) He doesn’t agree to change his clothes.
17. ( )
(A) They don’t take bullies seriously.
(B) They saved the poor dog right away.
(C) They saw some dogs bullying a small dog.
18. ( )
(A) There are few apples in the store.
(B) All of the apples in the store are green.
(C) Mrs. Lee will get both red and green apples.
19. ( )
(A) She wants to bring peace to Fred.
(B) She wants to solve a problem about Fred.
(C) She wants Fred’s father to feel proud of Fred.
20. ( )
(A) The family just bought a new bathtub.
(B) Jane is using the bathtub in the bathroom now.
(C) The woman spends an hour a day using the
bathroom.
~~~~~~~~~~~本次聽力測驗結束 請繼續作答~~~~~~~~~~~~
II. Reading Comprehension: 60% (21-40 每題 2.5 分共 50 41-45 每題 2分共 10 )
21. ( ) It is cloudy and may rain later, so you’d better _____ an umbrella ____ you.
(A). take, action (B). bring, with (C) stand, out (D). slow, down
22. ( ) Vivian speaks English well because she listens to English _______ on the radio and practices every day.
(A). programs (B). trouble (C). words (D). loser
3
23. ( ) Jenny: If you feel cold onboard(在機上), you can ask the flight attendant (空姐)to give you a _______.
Chris: Oh, perfect!!
(A). roll (B).blanket (C). treat (D). sale
24. ( ) Leo: How much does the MP3 ______? Cody: 3,000NT dollars.
(A). spend (B) cost (C). buy (D). take
25. ( ) Ben: Miss Lu always asks her students to listen _______in class.
Jay: She is the best teacher in my eyes.
(A). politely (B). safely (C). quickly (D). carefully
26. ( ) Yvonne: How come you did not wear your mask, you coughed……
Joy: It was too hot, and my doctor said it would be ok if ________.
(A). we keep our social distancing within 1.5 metres (B). you put yourself in my shoes
(C). I don’t take it hard (D). speak of the devil
27. ( ) Daley: Did you see the Ring of Fire(日環食) on 21 June?
Tim: Yes, I did. It was incredibly amazing. I saw the Sun eat up almost ________.
(A). all of the Moon (B). few of the Moon (C). less of the Moon (D). any of the Moon
28. ( ) Because of his mother, Paul wrote one of the best hits of ________.
(A). his song (B).Let it be (C). experience (D). all time
29. ( ) Sam:________ the chocolate cake on the table looks delicious.
Melody: Terrific, I would like some.
(A). Both of (B). One of (C). All of (D). Many of
30. ( ) Amos sings _____, but his best friend, Hugo, sings ______.
(A). hard, easy (B).badly, well (C). terribly, good (D). beautifully, truly
31. ( ) Josh: The school bully bullied Max _____ _____ him a sissy.(娘娘腔 )
Woody: Let’s go tell our teacher. They should stop being so mean.
(A). pick on (B). drop out (C). by calling (D). take away
32. ( ) Jamie: My friend, Andy, wanted to cheat on the test. He asked me to help him.
James: You should act ______ and say no to him.
(A). wisely (B). simply (C). comfortably (D). heavily
4
33. ( ) Amber: How come Leah does well on her tests every time?
Lisa: She studies_____ and _______ her homework on time.
(A). hardly, give in (B). hard, hands in (C). harder, turn in (D). more hard, face the music
34. ( ) Lucas: Do you have any children?
Michelle: I have two sons. _______ is James, and _______ is Davis.
(A). One of them, others (B). One, the other (C). Both of them, one (D). some, another
(35-39)
My name is Pinky, a lovely lizard. My owner, Tiffany, is really nice __35__me.
She spends a lot of time _36__ care of me. We also walk around the park together
every day. It usually __37__ us half an hour, and we enjoy it a lot. I eat like a horse,
__38___. It costs Tiffany about NT1,000 to buy me food every month. However, in
Tiffany’s eyes, I am __39___ lizard in the world. She loves me so much, and I love
her just the same.
Lizard 蜥蜴
35. ( ) (A). for (B). to (C). at (D). on
36. ( ) (A). taking (B). to take (C). take (D). takes
37. ( ) (A). spends (B). costs (C). takes (D). pays
38. ( ) (A). so I get fatter and fatter each day (B). although I eat like a bird
(C). I am afraid of getting fat (D). she does not feed me anymore
39. ( ) (A). a ugly (B). the cutest (C). a most pretty (D). an uglier
(40-42)
TAIPEI (The China Post) “Spider-Man: Into the Spider-Verse”(蜘蛛人:新
宇宙), an Oscar award-winning animated film, is coming soon, Sony announced
Monday.
Nick Kondo, the key man of the movie, posted to Twitter on Monday, saying
that the film is being pushed back from its original release date of April 8, 2022, to
Oct. 7, 2022, amid the coronavirus pandemic. The film that was released in 2018
had a global grossing of US$375 million (NT$11 billion), and Taiwan’s box office
brought in US$1.5 million (NT$45 million). Due to its widespread success, the plan
for the widespread of the animated film was announced in November 2019. The first installment of the series was
5
based on a 2014-2015 comic book storyline published by Marvel Comics(漫威漫畫), that unites multiple versions
of Spider-Man from alternate universes together in the fight against Morlun and his family, the Inheritors. Sony
hasn’t given any clue whatsoever about the upcoming installment. However, many of the cast are expected to
return, including Shameik Moore who voices Miles Morales the main character of the film.
animated film 動畫片 announced 宣布 Twitter 推特 original 原始 release 釋放 放映 上片 coronavirus
pandemic 冠狀病毒大流行 grossing 總收益 widespread 廣泛 storyline 故事情節 installment 分期付款 unites 聯合
multiple versions 版本 alternate 輪流的 Inheritors 繼承者 clue 線索 whatsoever 任何 expected 期待的
character 角色 cast 卡司
40. ( ) What date will the movie be released exactly?
(A).2022.04.08 (B).2022.10.07 (C).2019.11.01 (D). some day in 2014-2015
41. ( ) Spider-Man story was based on a comic book storyline published by ___ ___.
(A). Marvel Comics (B). Sony (C). an Oscar winning film (D). coronavirus pandemic
42. ( ) According to the passage, who will return in the new movie?
(A). A spider in Sony. (B). The actors and actresses who acted in the old movies.
(C). A comic book in 5 months. (D). Nothing and No one will return.
(43-45.)
Due to the pandemic, many countries began to close borders, and Lea had to
stay in Taiwan after her flight got cancelled.
Lea, who is a 31-year-old Argentina girl, had been on a Southeast Asia tour
when she suddenly found herself stuck in Taiwan because of a layover flight. Lea
said that she had also found many foreigners who were in a similar situation, then,
she created a support group on Facebook called “Stuck in Taiwan — Best Place to
Be” on April 8. The mission of the support group is to provide help for foreigners who are stuck in Taiwan due to
the pandemic.
Now, foreigners from France, Turkey, Lebanon, Argentina, and the United States have joined the group. The
support group recently posted a short video online not only sharing with Taiwan why and how they arrived here,
but also thanking the government. In the video, many foreigners said that Taiwan is a safe place to be while the
virus continues to spread in other countries and said they were very happy to be here.
However, as most of them are holding a tourist visa, they cannot go to work with a tourist visa, many of them
don’t have enough money for their living cost. And of course, they are short of cash buying tickets to fly homes. To
6
this, many in the group wish the Taiwanese government will help them. Even a temporary working visa would be
good enough. Now, finding small jobs is the main thing for many foreigners in the support group. Since most
foreigners came on tourist visas, it is very difficult for them to get jobs.
pandemic 大流行 borders 邊境 flight 航班 Argentina 阿根廷的 stuck 卡住 layover 停留 Lebanon 黎巴嫩 virus
病毒 spread 傳播 tourist visa 遊客簽證 temporary working visa 臨時工作證 trapped 受困 stages 階段
43. ( )Tourists from all around the world suddenly found themselves trapped in Taiwan in the early stages of the
pandemic; some of them being unable to return to their home countries. It is
because______________________.
(A). their flights have been canceled. (B). they don’t have enough money because they cannot find a job.
(C). they don't have a working visa. (D). Above all are correct.
44. ( )To help deal with this difficult situation, Lea has set up ________ on Facebook to help these tourists in
Taiwan.
(A). a party (B). a group (C). an event (D). a game
45. ( ) Due to the pandemic, many countries began to close borders, and Lea had to stay in Taiwan because of
______________________.
(A). getting lost. (B). catching the COVID-19 virus
(C). flight cancelling after the lock down (D). meeting her handsome boyfriend in Taiwan
~~~~The End~~
版權說明: 檔案資源由用戶上傳,僅供學習交流使用,尊重著作權。 若您認為內容涉及侵權,請點擊「侵權舉報」提交相關資料,我們將儘快核實並處理。